Groepsvakantie dementerenden groot succes.

Onze groepsvakantie voor mensen met (beginnende)dementie en hun mantelzorgers is bijzonder goed verlopen. Ondergebracht in een prachtige luxe villa in Estombar, midden in de ontluikende natuur van de Algarve onder een warm lentezonnetje, heeft een onze groep een heerlijke vakantie doorgebracht.
Ook de mantelzorgers hebben volop genoten omdat veel van hun taken werden overgenomen door de geweldig gemotiveerde verpleegkundige verzorgsters die ook in de villa woonden gedurende deze week.
Sana Casa had voor de hele periode een 9-persoons bus bij de villa geregeld zodat iedereen naar keuze aan verschillende en excursies kon deelnemen. Zo werd er een lokale markt bezocht, een culinaire wijnproeverij gedaan, het rolstoelstrand werd uitgeprobeerd voor twee deelnemers die slecht ter been waren, diverse tours door de Algarve, een Portugese avond en een halve dag op een boot naar de grotten rond Lagos, zijn enkele van de activiteiten die met de gasten zijn ondernomen.
Het was erg leuk om te zien hoe de onderlinge vriendschappen tijdens de reis ontstonden en de mantelzorgers onderling hun ervaringen en verhalen konden uitwisselen.
Kritisch terugkijkend is wat ons betreft dit alles zeer voor herhaling vatbaar… op één belangrijk aspect na: de prijs. Sana Casa was slechts partner in deze reis die geïnitieerd is door een zorggroep uit het Westen van Nederland en die voor een forse prijsstelling hebben gekozen. Dat past niet bij de doelstellingen van Sana Vida waarin juist is vastgelegd dat wij de Algarve ook graag bereikbaar willen maken voor zorgafhankelijke mensen zonder een dikke portemonnee. Dat hoorden we zelf ook terug vanuit andere zorggroepen die we hebben benaderd.
Er zijn met verschillende zorgpartners plannen om dit najaar al opnieuw reizen voor verschillende doelgroepen te organiseren. We kiezen dan voor een centrale Sana Vida/Sana Casa organisatie in een samenwerkingsverband. Dat zal de reis financieel een stuk bereikbaarder maken. We nodigen geïnteresseerden van harte uit zich (vrijblijvend) vast bij ons te melden. Dat kan via Facebook, op de website via het contactformulier of per telefoon.

NB We hebben schitterende foto’s en video-opnames van deze reis maar Uit privacyoverwegingen hebben we waar nodig de foto’s geanonimiseerd.