Margaret en Sana Vida halen de krant in Portugal

Margaret en Sana Vida halen de krant in Portugal. Op 24 november verscheen dit artikel, niet in de in de UIthuizervener Buurtbode maar in een belangrijke opiniërende Portugese Krant, de Barlevento.
De kop betekent zoveel als : “Nederlanders zetten in op langdurig medisch toerisme”

De reden om ons alle aandacht te geven is dat Portugal ziet dat er een enorm potentieel zit in de activiteiten en ideeën van- en achter Sana Vida. Niet alleen voor onszelf maar voor de gehele Portugese samenleving die nu in de Algarve 2,5 maand topdrukte en vervolgens een erg lang laagseizoen kent. Mooi voor Sana Vida en de draagkracht binnen de Portugese samenleving.

Voor degenen met een wat roestige kennis van het Portugees de belangrijkste conclusies uit het artikel:

  • “We hebben 25% ouderen in 2020, een enorm potentieel voor de Algarve. De ‘place to be’ voor die doelgroep en voor mensen die kampen met gezondheidsproblemen”.
  • “Sana Vida brengt momenteel circa 200 personen per jaar naar de Algarve, buiten het hoogseizoen”.
  • “De gezondheidszorg in Nederland is goed maar erg duur en dus zoeken we doorlopend naar oplossingen om dit probleem te verhelpen en de Algarve heeft alles in huis om deze mensen van dienst te zijn: lagere kosten en uitstekend verplegend personeel met oprechte aandacht voor mensen, waarbij positieve aandacht echt een forte is van de Portugese mentaliteit”.
  • “De Algarve heeft een excellent klimaat, zeker voor mensen met specifieke aandoeningen als astma, reuma en artrose, het draagt enorm bij tot een verbetering van de kwaliteit van leven”.
  • “Sana Vida doet niet alleen herstelverblijven, maar ook zorgvakanties met een combinatie van Hollandse en Portugese verpleegkundigen”.
  • “Sana Vida heeft contacten met diverse zorgverzekeraars in Duitsland en Engeland, die ook geïnteresseerd zijn in verblijven voor hun senioren”
  • “In Portugal wordt veel gesproken over bekende toerisme-stokpaardjes als zon, zee en golf en maar weinig over gezondheid en natuur. Daar moet meer aandacht aan besteed worden omdat Portugal een groot deel van deze markt naar zich toe kan trekken”.
  • “Sana Vida heeft verschillende contracten met verschillende hotels en vakantieverblijven en werkt o.a. samen met Erik de Vlieger die van plan is een heel gezondheidscentrum in Ferragudo te bouwen”. Margaret geeft ook aan dat er in het historisch centrum van Portimão aan dit project wordt gewerkt met mogelijkheden voor meer langdurige medische verblijven. (foto rechtsonder, Atrium Arade Portimão)