Sana Vida … zorgt grenzeloos goed voor u

Grensoverschrijdende zorgverblijven en behandelingen
zonder concessies aan kwaliteit en veiligheid.  
    

onze plekken<-  Onze toplocaties zien?… klik hier!       Direct contact of een vraag?… klik hier!  -> contactplaatje klein

Of, en in welke mate uw verblijf in een van onze zorghotels vergoed wordt, is natuurlijk afhankelijk van de ziektekostenverzekering die u hebt afgesloten. Ook het soort verblijf alsmede uw leeftijd en benodigde medische zorg zijn hierop van invloed. De informatie die u hier vindt is derhalve nooit volledig. We helpen u graag dit met en bij uw verzekeraar uit te zoeken. Veel informatie is echter vanuit de privacy wetgeving alleen direct voor u beschikbaar. Wel kunt u bijvoorbeeld een familielid (schriftelijk) machtigen om namens u op te treden en die informatie te krijgen.

De tarifering verschilt per arrangement, per locatie en per doelgroep. Zo is bijvoorbeeld onze startlocatie in Armaçao de Pêra als genezingshotel én als zorghotel boekbaar. In de zorghotel-formule is bijvoorbeeld naast de ‘ConVidant(e)’ ook een thuiszorgfaciliteit opgenomen, zodat onze gast ook hulp kan krijgen bij zaken als douchen en aankleden. In alle gevallen krijgen onze gasten vooraf een gedetailleerde offerte voor het verblijf naast een aparte offerte voor alle te leveren zorg. Na acceptatie van de offerte wordt dit een factuur die u mogelijk bij uw verzekeraar kunt indienen, afhankelijk van uw polis en voorwaarden. In het geval van geleverde thuiszorg sturen wij – na overleg met uw thuiszorgleverancier in Nederland – de factuur pro forma ook aan hen.

Wel dient ieder factuur vooraf voldaan te worden voordat het ook daadwerkelijk een boeking is. Binnen de zorgwetgeving in Nederland is het helaas momenteel nog niet mogelijk dit allemaal rechtstreeks te regelen. Onze ervaring, bijvoorbeeld met de grootste organisatie in Nederland ‘Buurtzorg.nl’ is dat de terugbetaling aan u probleemloos verloopt omdat onze tarieven voor thuiszorg in Portugal heel veel lager zijn dan de geldende tarieven in Nederland.

Wie kunnen er gebruik maken van Sana Vida?

In principe is Sana Vida toegankelijk voor iedere volwassen gast vanaf 18 jaar en voor kinderen indien deze begeleid worden door minimaal 1 ouder/voogd. Er kan dan ook uit verschillende kamertypes gekozen worden, zoals een suite met woonkamer en aparte slaapkamer(s). Sana Vida regelt desgewenst ook het vervoer vanaf uw huisadres naar de luchthaven in Nederland. Die keuze maakt u zelf. Daarbij zorgen wij er voor, als dat voor u noodzakelijk is, dat uw bagage wordt ingecheckt. In Portugal wordt uw bagage door onze medewerkers van de band gehaald. Wat onze gasten in principe moeten kunnen is zelfstandig in- en uit het vliegtuig komen. Er zijn echter ook mogelijkheden genoeg om rolstoel- of anderszins minder valide patiënten hierbij te assisteren. Dit moet vooraf bij de ticketboeking door ons aangevraagd worden.

De tarieven in Portugal van zowel het zorghotel als van alle medische professionals, zijn aanmerkelijk lager (van 20% – 50%) dan die in Nederland. Dat maakt Sana Vida tot een extra gewilde keuze niet alleen voor onze gasten maar ook voor hun zorgverzekering. Daarbij zijn alle medische specialisten direct beschikbaar en kennen we geen enkele wachtlijst. Ook daar ligt een winstpunt van Sana Vida: we ontlasten de Nederlandse zorg en wachtlijsten.