Sana Vida … zorgt grenzeloos goed voor u

Grensoverschrijdende zorgverblijven en behandelingen
zonder concessies aan kwaliteit en veiligheid.  
    

onze plekken<-  Onze toplocaties zien?… klik hier!       Direct contact of een vraag?… klik hier!  -> contactplaatje klein

Nederlandse thuiszorg op maat in de Algarve…

Samen met gecertificeerde thuiszorg partners  biedt Sana Vida onder het label ‘Sana Casa’ Nederlandse kwaliteit thuiszorg in der hele Algarve. We zetten voor verpleegkundige taken voornamelijk Nederlandse BIG geregistreerde verpleegkundigen in waarmee we ook voldoen aan alle door de NL zorgautoriteit gestelde regels. Daarnaast maken we soms ook gebruik van goed opgeleide, gediplomeerde en (ODE) geregistreerde Portugese verpleegkundigen samen met Nederlandse ConVidantes. Deze zorg wordt nu nog door cliënten zelf via de zorgverzekering gedeclareerd. Maar omdat de zorg dan door u voorgeschoten moet worden, zijn we nu met het ministerie van VWS bezig ook deze verpleegkundigen officieel te accrediteren zodat er voor hen exact dezelfde regels gelden. Overigens is er sinds 2012 nog geen enkele vergoeding geweigerd aan onze cliënten door een verzekeraar.

Vakantie met zorgverzekerde Nederlandse thuiszorg

Die formele goedkeuring voor al onze verpleegkundigen betekent een wereld van verschil voor mensen die geheel of gedeeltelijk zorgafhankelijk zijn maar ook voor diegenen die goede Nederlandse zorg achter de hand willen hebben. Het is goed om te weten dat onze cliënten precies dezelfde rechten hebben op zorg en de vergoeding daarvan voor een verblijf t/m 3 maanden in de Algarve.

Maar natuurlijk hoeft u geen cliënt te zijn van de ZorgSpecialist om hiervan gebruik te kunnen maken. Voor de duur van uw verblijf wordt uw zorgdossier tijdelijk aan ons overgedragen door uw eigen zorgorganisatie. Dit dossier wordt ook in Portugal volledig bijgehouden en weer terug overgedragen zodra u terug bent in Nederland.
Sana Casa houdt in voorkomende gevallen contact met uw eigen artsen en indien nodig met Nederlandse artsen in de Algarve. Als u vergevorderde plannen heeft neemt u met behulp van het contactformulier of telefonisch contact met ons op. Wij overleggen vooraf met uw eigen zorgorganisatie of we de zorg met de voor u situatie beschikbare verpleegkundigen direct bij uw verzekering kunnen declareren. In dat geval hoeft u zelf geen actie te nemen of de zorg voor te schieten.

Hoe werkt het?… in 3 stappen

U wilt op vakantie of overwinteren in de Portugese Algarve…

  1. U kiest naar een plek waar u graag heen wilt uit onze locaties. (Of u heeft zelf al een plek gevonden en checkt bij ons of deze geschikt is voor de door u gewenste zorg)
  2. U belt ons of vult het contactformulier in, dan bellen we u terug. We spreken ook direct de eventuele zorgvraag door en schakelen direct met uw eigen zorgorganisatie
  3. Uw eigen zorgorganisatie draagt u voor de duur van het verblijf aan ons over. Wij regelen zoveel mogelijk rechtstreeks met uw eigen zorgorganisatie en uw zorgverzekeraar. In het geval dat dit laatste (nog) niet mogelijk is, hoort u dat altijd vooraf van ons.

Wat kunt u van ons verwachten?

Uit ons uitgebreide bestand van verpleegkundigen beantwoorden wij zoveel mogelijk alle (thuis)zorgvragen en wordt alles zowel vanuit Nederland als in Portugal nauwgezet begeleid.
We proberen zoveel mogelijk medewerkers in te zetten die afkomstig zijn uit het land van de aanvrager. Zo krijgt een Nederlandse resident nagenoeg altijd een Nederlandse thuiszorgverlener (m/v). Goede thuiszorg kunnen verlenen, is natuurlijk ook afhankelijk van de locatie van onze cliënt. Betreft het zorg tijdens een vakantieverblijf, dan beoordelen we vooraf de locatie want niet ieder (budget)hotel is hiervoor geschikt. Bijvoorbeeld omdat een lift ontbreekt of omdat de kamer te klein is voor een speciaal bed. Voor mensen die in de Algarve wonen, proberen we indien nodig (tijdelijk) een aangepaste woon- en zorgomgeving te vinden.,

Tarieven en particuliere thuiszorg

Ook als u langer dan 3 maanden verblijft of geen Nederlandse ingezetene bent, zijn wij een prima keuze. In vergelijking tot de NL particuliere thuiszorg waar de tarieven hoger liggen, hanteren wij binnen de Algarve een standaardtarief van €37,50 per keer (t/m max één uur) voor verzorgende taken en € 45.- (t/m max één uur) voor taken waarvoor minimaal verpleegkundige niveau 4 noodzakelijk is. Afhankelijk van de reisafstand komen daar bescheiden reiskosten bij. In alle gevallen krijgt u van ons VOORAF een prijsopgave. Meer informatie vindt u  hier in onze leveringsvoorwaarden